Sexhjälpmedel?

Kysymys: Undrar hur det är med onani och diverse sexleksaker som finns idag? Är det synd att tillfredsställa sig själv?

Hur är det med så kallade hjälpmedel som finns för både kvinnor och män? I Asien har dom börjat tillverka robotar för ensamma människor? Hur långt är det tillåtet att gå?

Vastaus:

Bibeln nämner inget om onani eller sexhjälpmedel. Det finns ingen konsensus bland kristna om ämnet.

Jag anser inte att onani i sig själv är synd, om man inte begår äktenskapsbrott i fantasin. Om sex är Bibeln strikt, den är bara tillåten inom äktenskapet. Därmed är alla sexhjälpmedel bara tillåtet inom äktenskapet.

Eftersom man inte ska ha sex, om man inte är gift ska man inte heller använda sexrobotar för att tillfredsställa sig själv. Om man är gift är därmed alla hjälpmedel tillåtna.

Bibeln förordar alltså avhållsamhet för ogifta utan undantag. Sin sexuella energi ska man kanalisera på något annat som bön eller skapande.

Kristian

1 kommentti | “Sexhjälpmedel?

  1. Här några bibel-ord – Job 31:1-11 och Matt 5:27-30 Om du är en man, så oftast onani innehåller “tittande med lust” på en kvinna, och då enligt Guds-ord är det synd. “Var och en som med begärelse ser på en annans hustru” – om kvinnan är inte din hustru, då är hon någon annans hustru, eller kommer att bli någon annans så småning om. -Job skriver här om “jungfru” alltså en ogift kvinna, och här på Matt 5:27-30 bekräftar Jesus Jobs ord om tittandet med lust med en hård varning. -Vi som är frälsta ska hålla våra ögon och hjärtan rena hela tiden. Rom 6:19 -Gud välsigne dig

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.